Poate că nu știați, dar există și o zi internațională a masturbării. Tocmai ce a trecut și am ratat petrecerea. Cică prima oară s-a sărbătorit pe 5 mai 1955(!). Wikipedia spune că întreaga lună mai a fost declarată ca luna masturbării… Interesant.
Să vedem ce e și cu masturbarea în sine, cel puțin în teorie.
Cam toți spun că masturbarea are în principal efecte pozitive. Studiile spun că pe termen lung chiar scade riscul de cancer de prostată. În mare, beneficiile ar fi:
- reduce stresul;
- detensionează psihicul;
- îmbunătățește somnul;
- te poți concentra mai bine;
- starea de spirit e mai bună;
- te scapă de anumite dureri, cum ar fi cea de cap;
- previne anxietatea și depresia;
- îmbunătățește viața sexuală.
Mai sunt și chestii pentru care nu ai nevoie de studii, cum ar fi că practic e zero riscul unei sarcini (v-am surprins aici, știu).
În principiu, la bărbați scade riscul cancerului de prostată, deoarece dacă ejaculează mai des se previne acumularea de nu știu ce chestii la prostată. Practicat pe termen mai lung (nu un obicei zilnic, ca micul dejun), poate îmbunătăți performanțele sexuale, inclusiv și ca timp.
La femei beneficiile sunt mult mai multe: crește frecvența orgasmelor avute în timpul actelor sexuale avute cu partenerii (de fapt nu cred că organismul face diferența dacă sunt partenerii lor sau ai altora) și crampele menstruale sunt mai mici. Cică masturbarea frecventă le face să fie și mai puțin uscate „acolo” și ca drept urmare anumite dureri din timpul actului sexual dispar. Pe lângă astea, se pare că femeile care se masturbează mai des au o stimă de sine mai bună, un libido crescut și în general se bucură mai mult inclusiv de căsătorie și de viața sexuală.
Există diverse mituri despre efectele negative. Am căutat și despre asta. Se pare că masturbarea NU are efecte negative despre care se vorbește „în popor”, cum ar fi scăderea acuității vizuale, ejaculare mai proastă, disfuncții erectile sau infertilitate.
În mare, nu sunt efecte negative serioase. Ar fi putea fi vorba despre vină, în principiu din motive religioase. Știința spune că nu e nimic în neregulă, decât poate dacă devii dependent.
Un studiu din 2017 făcut pe 73 de persoane a arătat că inclusiv performanțele cognitive au fost mai bune după masturbare. Acum nu vă grăbiți la toaletă în pauza de dinainte de examen…
Să vedem și religios unde ne aflăm. Preotul va spune clar că e un păcat, începând cu „creșteți și vă înmulțiți”. Ar putea fi același păcat ca atunci când folosești prezervativul. Și atât! De fapt în biblie nu apare nicăieri ceva referitor la masturbare. Cea mai apropiată chestie de asta ar putea fi când se vorbește despre imoralitate d.p.d.v. sexual. Dacă stai să cauți (mai degrabă pe google, e mai rapid), un act sexual imoral e definit ca fiind unul cu animale și să nu fie în timpul menstruației. Bineînțeles, e imoral și să te culci cu soțul/soția altuia (am impresia că Isus a spus că e adulter și doar dacă te gândești la asta; dacă voi scrie specific despre subiect promit că voi cerceta). Deci în mare imoral e cu cine se întâmplă actual sexual, fără a fi specificat ceva despre masturbare.
Ar mai fi ceva de completat?
Pentru cine nu știe, ziua internațională a masturbării a fost ieri, 28 mai. Tocmai ce ați ratat-o!
Discover more from locul gândurilor mele
Subscribe to get the latest posts sent to your email.